ייצור המזון מזהם את הסביבה, וזיהום סביבתי פוגע בבריאותנו דרך המזון. הקפדה על עקרונות הקיימות מבטיחה אספקת תזונה בריאותית לכל אדם להשגת ביטחון תזונתי אישי לאומי וגלובלי. בקורס נבחן את שרשרת-האספקה: גידול חקלאי, ייצור מזון וצריכתו, ננתח את השפעות תהליכים אלה על הסביבה, ונבחן כיצד ניתן לשפר אותם בהיבטי הקיימות. תוצאות למידה: בסיום הקורס הסטודנט יהיה מסוגל: 1. להסביר את כלל ההיבטים הסביבתיים לאורך שרשרת האספקה של המזון בישראל. 2. להכיר את ההיבטים הסביבתיים העיקריים בשרשרת האספקה של המזון בעולם. 3. לנתח את ההשפעות השונות של מערכת המזון אותו אנו אוכלים. 4. לפרט ולהסביר את השפעת הסביבה בישראל ובעולם על המזון אותו אנו אוכלים. 5. להציע כלים מעשיים מתאימים לצורך צמצום ההשפעה הסביבתית השלילית של מערך המזון בישראל (ובעולם).

פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון |תארים מתקדמים

מקצועות קדם

64212 - טכנולוגיה של מזון או 64322 - כימיה של מזון


מקצועות ללא זיכוי נוסף

66246 - איכות הסביבה ותעשיית המזון


מידע סמסטריאלי