מידע כללי
קולינריה ותפקידה בתעשיית המזון. עקרונות בסיס בהבנת החוויה הסנסורית התייחסות לאספקטים תרבותיים, גאוגרפיים וחוויתיים בתהליך פיתוח מוצר מזון אינטראקציה בין קולינריה לאג'נדות נוספות - כימיה, קיימות, תזונה ושיווק. שילוב קולינריה בתעשיית המזון - אפשרות או פנטזיה עקרונות מנחים לפיתוח קולינרי של מוצרי מזון + משימת סיום מעשית. תוצאות למידה: ההשתתפות בקורס תקנה לסטודנטים: - כלים לשילוב נכון של קולינריה בעבודת הפיתוח בתעשיית המזון. - מושגי יסוד בסנסוריקה ובחוויה הרב-חושית של אוכל. - הכרה של שיטות הבישול השונות העומדות לרשותם. - הכרה של עולם התבלינים והרחבה של יכולות השימוש בו. - כלים לשימוש בתוכנת - FOOD PAIRING - שילובי טעמים על בסיס התאמה מולקולרית. - הכרת "גלגל הארומות" וטרמינולוגיה נכונה לתיאור טעם, ריח ומרקם. - כלים לפיתוח מוצר קולינרי בהסתכלות 360 מעלות: טעם, צרכים, סיפור, שיווק, אתיקה וערך מוסף.
פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תארים מתקדמים
מקצועות קדם
64212 - טכנולוגיה של מזון או 64250 - מדע וטכנולוגיה של ביו-חומרים או 64322 - כימיה של מזון