הקורס עוסק בעיבוד חומרים רכים ואפיון התכונות המכאניות שלהם על ידי שימוש בשיטות שונות. נושאי הקורס: מבוא לריאולוגיה, מוצקים אלסטיים, נוזליים צמיגים, תכונות ליניאריות ולא ליניאריות של חומרים ויסקו-אלסטיים, שיטות מדידה שונות בריאולוגיה ומכשור רלוונטי, תהליכי שיחול, ויישומים במערכות רכות מגוונות בתחומי המזון והביוטכנולוגיה. תוצאות למידה: בסיום הקורס הסטודנט: 1. יכיר ויבין את העקרונות הבסיסיים של הריאולוגיה. 2. יכיר שיטות לאפיון תכונות ריאולוגיות._ 3. ידע את העקרונות הבסיסיים בתהליכי שיחול._ 4. יכיר את עקרונות הפעולה של ציוד לשיחול ולאפיון תכונות מכאניות.

פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון |תארים מתקדמים

מקצועות קדם

34013 - תורת הזרימה 1 או 54203 - עקרונות הנדסה כימית 1 מ' או 64115 - מכניקה של זורמים


מידע סמסטריאלי