מידע כללי
הקורס מקנה עקרונות יסוד במיקרוביולוגיה כללית. נושאי הקורס הם: מיקרוביולוגיה באספקט היסטורי, חידושים ושיטות במאה העשרים ואחת, תאים פרוקריוטים - מבנה ותפקוד, השפעת גורמים כימופיסיקליים על גידול וקיום, מיקרואורגניזמים ופיתוח מנגנוני עמידות, שונות מטבולית והשתלבות במחזור החומרים בטבע, אקולוגיה מיקרוביאלית. מבנה, תפקוד ומסלולי הדבקה של וירוסים ובקטריופאג'ים. העברת חומר גנטי בחיידקים, ספורות בקטריאליות, אבולוציה וסיסטמטיקה של מיקרואורגניזמים, מושגי יסוד בתורת החיסון, מבוא למיקרוביולוגיה קלינית.
פקולטה: ביולוגיה
|תואר ראשון
מקצועות קדם
(134082 - ביולוגיה מולקולרית ו- 134113 - מסלולים מטבולים)
מקצועות ללא זיכוי נוסף
64409 64419 - מיקרוביולוגיה כללית 134057 274245 - בקטריולוגיה כללית 274247 - וירולוגיה 274252 - פתוגנים אאוקריוטים 274372 - בקטריולוגיה
ספרי המקצוע
מידע סמסטריאלי
שעות שבועיות
3 נקודות אקדמיות • 3 שעות הרצאה
אחראים
פרופ. ירון סימה
הערות
-
הקורס ינתן בחדר 100 בבנין הפקולטה
-
להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון.
מבחנים
מועד א: 26-08-2024 מועד ב: 15-10-2024קבוצות רישום
|
|
שעות שבועיות
3 נקודות אקדמיות • 3 שעות הרצאה
אחראים
פרופ. בז'ה עודד
מבחנים
מועד א: 10-07-2023 09:00 - 12:00- הנ.מזון 247. 400.
- הנ.מזון 300.
קבוצות רישום
|
|
שעות שבועיות
3 נקודות אקדמיות • 3 שעות הרצאה
אחראים
פרופ. בז'ה עודד
הערות
-
ההרצאה תתקיים באודיטוריום חדר 100
-
בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון.
מבחנים
מועד א: 04-07-2022 09:00 - 12:00- הנ.מזון 300.
- הנ.מזון 300.
- אולמן 305.
קבוצות רישום
|
|