Basic Information
Milk Composition. Physico-chemical Structure of Milk. The Fat Globule. Protein Organization. Casein Micelles. Enzymatic and Acid Coagulation Of Milk. Raw Milk Mastitis. Cold Storage of Milk. Unit Operations In Processing Dairy Products. Standartization, Homogenization, Pasteurization, Sterilization, Aseptic Filling. Mesophilic And Thermophilic Starter Cultures. Processing of Yogurt, Soft Cheeses, Casein. Whey Utilization.
Faculty: Biotechnology and Food Engineering
|Undergraduate Studies
|Graduate Studies
Pre-required courses
(64238 - Biomaterial Science and Technology and 64324 - Analytical Methods in Biotechn. and Food)
Semestrial Information
Weekly Hours
2 Academic Credit • 2 Lecture Hours
Responsible(s)
Yuval Ghendler
Notes
-
הקורס יתקיים במתכונת של 4 שעות למפגש במשך 7 מפגשים ועפ"י לוז שיפורסם בתחילת הסמסטר.
-
בקורס מתוכנן סיור שיהיה ביום שונה מיום ההרצאה ויפורסם במהלך הסמסטר.
Exams
Session A: 19-09-2024 Session B: 31-10-2024Registration Groups
|
|
Weekly Hours
2 Academic Credit • 2 Lecture Hours
Responsible(s)
Yuval Ghendler
Notes
-
הקורס יתקיים במתכונת של 4 שעות למפגש במשך 7 מפגשים ועפ"י לוז שיפורסם בתחילת הסמסטר.
-
בקורס מתוכנן סיור שיהיה ביום שונה מיום ההרצאה ויפורסם במהלך הסמסטר.
Exams
Session A: 03-08-2023 09:00 - 12:00- הנ.מזון 247. 300.
- הנ.מזון 300.
Registration Groups
|
|
Weekly Hours
2 Academic Credit • 2 Lecture Hours
Responsible(s)
Yuval Ghendler
Notes
-
הקורס יתקיים במתכונת של 4 שעות למפגש במשך 7 מפגשים עפ"י לוז שיפורסם בתחילת הסמסטר.
-
בקורס מתוכנן סיור שיתקיים ביום שונה מיום ההרצאה ויפורסם בתחילת הסמסטר.
Exams
Session A: 31-07-2022 09:00 - 12:00- הנ.מזון 100.
- הנ.מזון 100. 300.
Registration Groups
|
|