למידה והתנסות פעילה בתכנון מפעל מזון/ביוטכנולוגיה (תוך יישום ידע מקורסי הקדם): בחירת נושא, הכנת תקציר-מנהלים, תזרים תהליך, תרשים וטבלת ציוד, תרשים יחידת ציוד מסויימת, טבלת אביזרים, חישובים (כמויות, ספיקות, קיבולות וניצולות, מאזני אנרגיה), מיחזור ונקודות קריטיות. הרחבת הידע על תכנון מפעלים וטכנולוגיות מזון וביוטכנולוגיה - הרצאות של מומחים מן התעשייה. תוצאות למידה: בסיום הקורס הסטודנטיות והסטודנטים יהיו מסוגלים:_ 1. להכיר מתוך התנסות את תהליך התכנון של מפעל מזון/ביוטכנולוגיה. 2. לתכנן בעצמם ברמה בסיסית קו ייצור חדש במפעל בתחומים אלה. 3. להכין תקציר מנהלים, תזרים תהליך, תרשים ציוד, טבלת ציוד, טבלת אביזרים ובקרים ליחידת ציוד, לבצע חישובי כמויות, ספיקות, קיבולות וניצולות, מאזני אנרגיה. 4. לתכנן תהליכי מיחזור במפעל ולהכין רשימת נקדות קריטיות ולפרט חישובים והנחות.

פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון |תארים מתקדמים

מקצועות קדם

(64239 - מע.בהנ. תהליכים וחומרים ביולוגיים ו- 64250 - מדע וטכנולוגיה של ביו-חומרים)


מקצועות ללא זיכוי נוסף (מוכלים)

64119 - תכן מפעלים 64210 - פרקים נבחרים בטכנולוגיה של מזון א 64211 - פרקים נבחרים בטכנולוגיה של מזון ב