בסמסטר א' הקורס מיועד: להנדסה כימית, כימיה, מכונות, סביבה, ביו-רפואה בלבד. בסמסטר ב' הקורס מיועד: לביולוגיה ומסלוליה, הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון והוראת המדעים בלבד. המבנה והתכונות של חומצות אמינו. תכונות כימיות ופיסיקאליות של פפטידים וחלבונים: מבנה ראשוני, שניוני ושלישוני. תהליך הקיפול של חלבונים ותפקוד של השפרונים. תכונות ייחודיות לחלבונים סיביים, מבניים וממברנאלים. בידוד והפרדה של חלבונים. מבנה רביעוני: המוגלובין כמודל לאינטראקציות קואופרטיביות. אנזימים, עקרונות הקטליזה האנזימתית, קואנזימים וקופקטורים, קינטיקה אנזימתית, מבנה האתר הפעיל ומנגנוני קטליזה נפוצים. בקרת פעולתם של אנזימים ומנגנוני עיכוב שונים. בקרה של אנזימים על ידי מודיפיקציות אחר-תרגומיות. מבוא למבנה ותפקוד של סוכרים וליפידים.

פקולטה: ביולוגיה
|תואר ראשון

מקצועות קדם

(124114 ו- 134058 - ביולוגיה 1) או (124114 ו- 134127 - נושאים בביולוגיה) או (124120 - יסודות הכימיה ו- 134058 - ביולוגיה 1) או (125011 ו- 134058 - ביולוגיה 1)


מקצועות צמודים

124708 - כימיה אורגנית מורחב 1 125801 - כימיה אורגנית


מקצועות ללא זיכוי נוסף

134042 134067


מקצועות ללא זיכוי נוסף (מכילים)

134003 134038 134044 134048


מידע סמסטריאלי