קורס זה נועד לתת לסטודנטים ידע בסיסי ומעשי לייצור ואפיון אמולסיות, בדגש על הראקציות והאינטראקציות הכימיות הייחודיות למערכות אלו. קורס זה גם יחשוף את הסטודנטים לפורמולציות ופיתוחים טכנולוגיים חדשים בתחום. דגש מיוחד יושם על התגובות הכימיות המתרחשות באמולסיות בזמן ייצור, אחסון וצריכה ובכלל זה מנגנונים וקינטיקה של חמצון ליפידים, תופעות בפני שטח טיפות, וכן פירוק אמולסיות ושחרור חומרים פעילים במערכת העיכול האנושית. כמו כן נדון בפורמולציות מתקדמות כגון: אמולסיות מובנות (STRUCTURED), אמולסיות המיוצבות ע"י חלקיקים (PICKERING EMULSIONS), ליפוזומים, מיקרואמולסיות וננו-אמולסיות ובשימושי אמולסיות במזון ובפרומולציות רפואיות. הקורס יכלול גם התנסויות מעשיות בייצור אמולסיות מודל, אפיונן במגוון שיטות (כולל בשיטות פיזור לייזר וצנטריפוגציה אנליטית) וייצור אמולסיות מזון. סטודנטים המסיימים את הקורס בהצלחה יוכלו: 1. לתאר מאפיינים מרכזיים של אמולסיות כמוצר, שיטות וטכנולוגיות אמולסיפיקציה ומנגנוני יציבות אמולסיות. 2. לתאר וליישם שיטות לייצור אמולסיות (לדוגמא: המגון בלחץ גבוה) ולאפיון אמולסיות (צנטריפוגה אנליטית, שיטות מבוססות פיזור לייזר ושיטות נוספות).

פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון |תארים מתקדמים

מקצועות קדם

(64238 - מדע וטכנולוגיה של ביו-חומרים ו- 124510 - כימיה פיסיקלית) או (64250 - מדע וטכנולוגיה של ביו-חומרים ו- 124510 - כימיה פיסיקלית)


מידע סמסטריאלי