מטרת הקורס היא הכרת עקרונות היסוד בתחום האריזה והקשר לחיי מדף של מוצר. הקורס עוסק בתפקידי האריזה, סוגי חומרים לאריזה בדגש על חומרים פלסטיים (כימיה, מבנה ותכונות), מעברי חומר והקשרם לקינטיקה של קלקול חומרים ביולוגיים. נעמוד על השפעות של גורמים חיצוניים על חיי-מדף ונשקלל את מכלול הדרכים להעריך ולהאריך חיי-מדף תוך התחשבות בהיבטים סביבתיים ודרישות רגולטוריות. תוצאות למידה:בסיום הקורס הסטודנט יהיה מסוגל: 1. לתאר תפקידים עיקריים של אריזת מזון וחומרים ביולוגיים. 2. להכיר מנגנוני סינתזה עיקריים של פולימרים. 3. להבדיל בין פולימרים תרמולפלסטיים ותרמוסטיים. 4. להכיר את מבנה הפולימר במצב המוצק, סוגי המעברים התרמיים המתרחשי בפולימרים אמורפיים וגבישיים למחצה ושיטות אפיון. 5. להכיר את המושגים הבסיסיים בויסקואלסטיות של פולימרים בדגש על תכונות היתך ויכיר את הרלוונטיות של המודלים השכיחים. 6. לתאר את ההתנהגות המכנית (עקומת מאמץ-מעוות) של פולימרים ויבין את השפעת הזמן והטמפרטורה. 7. לקשר בין תכונות הפולמר למבנהו ולהסביר את הקשר בין תכונות הפולימר (תרמיות, ריאולוגיות, מכניות) למיקרומבנה הפולימר ולמשקל המולקולרי. להכיר שיטות זיהוי ובחירה של פולימרים. 8. להכיר את מושג הפרמיאביליות, מקדם הפרמיאביליות וגורמים המשפיעים על מקדם זה. לדעת לחשב את ההשפעה של גורמים אלו על חיי המדף של המוצר. 9. להכיר את תופעת המיגרציה, הגורמים המשפיעים עליה, להבדיל בין מושגים של מיגרציה כללית ומיגרציה ספציפית, כיצד מודדים מיגרציה, ודרישות רגולטריות למגע עם מזון. 9. להכיר, לדעת ולהעריך את האינטראקציות הרצויות והלא רצויות בין האריזה ומוצרי מזון. 10. להכיר את ההשפעות הסביבתיות של אריזות מזון, להכיר את הקונספט של הערכת מחזור חיים ( LIFE CYCLE ASSESSMENT ) לאריזת מזון/מוצר. 11. להכיר את המושגים המשמשים לתיאור חיי מדף שף מזון בתעשייה. 12. להכיר את הגורמים המרכזיים הגורמים לקלקול מזון ואת השפעות החיצוניות על הקינטיקה שלה. 13. להכיר ולהחשיב את חיי מדף בתנאים רגילים ומואצים ולהכיר את הקשר ביניהם ואת המגבלות במדידה בתנאים מואצים.

פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון |תארים מתקדמים

מקצועות קדם

(64106 - תרמודינמיקה בהנ.ביוטכנולוג.ומזון ו- 64118 - תופעות מעבר חומר ו- 64238 - מדע וטכנולוגיה של ביו-חומרים ו- 64322 - כימיה של מזון)


מקצועות ללא זיכוי נוסף

64217


מידע סמסטריאלי