מידע כללי
הרכב חלב. המבנה הכימי פיזיקלי של חלב. חלקיק השומן. ארגון החלבונים. מיצלות הקזאין. הקרשה אנזימטית וחומצות של חלב. חלב גולמי. דלקת העטין. איחסון חלב בקור. פעולות יסוד בייצור חלב ומוצריו. סטנדרטיזציה, המגון, פסטור, מילוי אספטי. מחמצות מזופיליות וטרמופיליות. יצירת חומצה וארומה. ייצור מוצרי חלב: גבינות רכות, מעדנים, קזאין. ניצול מי גבינה.
פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון
|תארים מתקדמים
מקצועות קדם
(64238 - מדע וטכנולוגיה של ביו-חומרים ו- 64324 - שיטות אנליטיות בביוטכ' ומזון)
מידע סמסטריאלי
שעות שבועיות
2 נקודות אקדמיות • 2 שעות הרצאה
אחראים
דר. גנדלר יובל
הערות
-
הקורס יתקיים במתכונת של 4 שעות למפגש במשך 7 מפגשים ועפ"י לוז שיפורסם בתחילת הסמסטר.
-
בקורס מתוכנן סיור שיהיה ביום שונה מיום ההרצאה ויפורסם במהלך הסמסטר.
מבחנים
מועד א: 19-09-2024 מועד ב: 31-10-2024קבוצות רישום
|
|
שעות שבועיות
2 נקודות אקדמיות • 2 שעות הרצאה
אחראים
דר. גנדלר יובל
הערות
-
הקורס יתקיים במתכונת של 4 שעות למפגש במשך 7 מפגשים ועפ"י לוז שיפורסם בתחילת הסמסטר.
-
בקורס מתוכנן סיור שיהיה ביום שונה מיום ההרצאה ויפורסם במהלך הסמסטר.
מבחנים
מועד א: 03-08-2023 09:00 - 12:00- הנ.מזון 247. 300.
- הנ.מזון 300.
קבוצות רישום
|
|
שעות שבועיות
2 נקודות אקדמיות • 2 שעות הרצאה
אחראים
דר. גנדלר יובל
הערות
-
הקורס יתקיים במתכונת של 4 שעות למפגש במשך 7 מפגשים עפ"י לוז שיפורסם בתחילת הסמסטר.
-
בקורס מתוכנן סיור שיתקיים ביום שונה מיום ההרצאה ויפורסם בתחילת הסמסטר.
מבחנים
מועד א: 31-07-2022 09:00 - 12:00- הנ.מזון 100.
- הנ.מזון 100. 300.
קבוצות רישום
|
|