מידע כללי
פיתוח משוואות לתהליך דינמי על פי מאזנים. ליניאריזציה. פתרון משוואות התהליך בתחום הזמן בעזרת התמרות לפלס. פתרון מספרי לתהליך דינמי בעזרת גיליון אלקטרוני. בקרת תהליך בעזרת משוב PID, און/אוף והערכת יציבות התהליך. שיטות להתאמת מקדמי PID. שימוש בתוכנת מטלב להדמיה. ציוד מדידה ובקרה. תוצאות למידה: בסיום הקורס הסטודנט יהיה מסוגל 1. לזהות תהליכים דינמיים הדורשים בקרת משוב והנפוצים בתעשיית הביוטכנולוגיה והמזון. 2. לנסח משוואות עבור תהליכים דינמיים. 3. לפתור את המשוואות תוך שימוש ב ליניאריזציה והתמרות לפלס. 4. לבחור משוב PID און/אוף וערכים מתאימים לייצוב תהליך אופטימלי. 5. לבצע הדמיה של התהליך והמשוב בתוכנת מטלב ואקסל. 6. להתאים התקנים מתאימים ליישום שליטה על התהליך (חום, לחץ, חשמל).
פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון
|תארים מתקדמים
מקצועות קדם
(64106 - תרמודינמיקה בהנ.ביוטכנולוג.ומזון ו- 64118 - תופעות מעבר חומר)
מקצועות ללא זיכוי נוסף
54314 - מבוא לדינמיקה ובקרת תהליכים מ'