פיתוח משוואות לתהליך דינמי על פי מאזנים. ליניאריזציה. פתרון משוואות התהליך בתחום הזמן בעזרת התמרות לפלס. פתרון מספרי לתהליך דינמי בעזרת גיליון אלקטרוני. בקרת תהליך בעזרת משוב PID, און/אוף והערכת יציבות התהליך. שיטות להתאמת מקדמי PID. שימוש בתוכנת מטלב להדמיה. ציוד מדידה ובקרה. תוצאות למידה: בסיום הקורס הסטודנט יהיה מסוגל 1. לזהות תהליכים דינמיים הדורשים בקרת משוב והנפוצים בתעשיית הביוטכנולוגיה והמזון. 2. לנסח משוואות עבור תהליכים דינמיים. 3. לפתור את המשוואות תוך שימוש ב ליניאריזציה והתמרות לפלס. 4. לבחור משוב PID און/אוף וערכים מתאימים לייצוב תהליך אופטימלי. 5. לבצע הדמיה של התהליך והמשוב בתוכנת מטלב ואקסל. 6. להתאים התקנים מתאימים ליישום שליטה על התהליך (חום, לחץ, חשמל).

פקולטה: הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
|תואר ראשון |תארים מתקדמים

מקצועות קדם

(64106 - תרמודינמיקה בהנ.ביוטכנולוג.ומזון ו- 64118 - תופעות מעבר חומר)


מקצועות ללא זיכוי נוסף

54314 - מבוא לדינמיקה ובקרת תהליכים מ'